Кибератаките могат да задействат члeн 5 от Вашингтонския договор, предаде БТА. 

...
Кибератаките могат да задействат члeн 5 от Вашингтонския договор, предаде БТА. 
Коментари Харесай

НАТО: Кибератаките могат да задействат член 5 от Вашингтонския договор

Кибератаките могат да задействат члeн 5 от Вашингтонския контракт, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Става въпрос за основополагащия текст от контракта, която гласи:

Страните се съгласяват, че въоръжено нахлуване против една или повече от тях в Европа или Северна Америка ще се преглежда като нахлуване против всички тях и всяка страна се съгласява, че при такова нахлуване, в силата на правото за самостоятелна или групова самоотбрана, прието от член 51 на Устава на Организация на обединените нации, ще окаже помощ на нападнатата страна или нападнатите страни, предприемайки незабавни дейности, каквито счита за нужни, самостоятелно или взаимно с други страни, в това число потреблението на въоръжени сили, за възобновяване и поддържане на северноатлантическата област.

Вчера хакерските атаки бяха гореща тематика и в английския парламент. Британският боен министър разяснява, че страната му може да предприеме военни удари в отговор на хакерски офанзиви. Той бе представен да споделя, че Обединеното кралство има подготвеност да работи по въздух, суша, море или в киберпространството., включително да организира лично офанзивно кибернападение. Коментарът му пристигна след злоумишлена офанзива на компютрите в английския парламент в петък.

Последния вирус, който към този момент порази компютри в Европа и Съединени американски щати, е назова Petya. Той криптира файловете и изисква откуп в биткоини, с цел да отключи информацията в тях.

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР